Sidorhttp://sinneskattenspyssel.blogspot.se/search/label/spinnrocken

söndag 29 juni 2014

En bild i timmen/ en dag för sent

TvEfit en dag för sent men jag kör på än då

Vaknade vid 7.30 tiden och njuter av morgonkaffet och bloggkoll. Gårdagen var grå grå grå fuktig, i dag ser det åtminstone ut som att det finns några solstrålar under den grå filten, får se under dagen.


Klockan 10.00 tar jag tag i sommarboendets baksida, gör rent toaburkar. Inte så att jag rotar i "skit" det sitter en plastpåse som man tar bort med det snuskiga. Men man vill ju ha det rent under rumpan!
Strax före klockan 12.00 hade vi hittat till Testa där det var en loppis i det gamla kapellet. Min dotter hittade en del smått o gott men jag kom ut tomhänt.

Därifrån drog vi vidare till Kumla för att besöka Kajsa-Brittas loppis, jättefint det är inrymt i tre olika lokaler eller ett är i stallet och de två andra i de små husen på gården. Det som var extra roligt var att det var på gården där jag var i bland när jag var liten. Det fanns hästar där som min klasskamrat skötte och red, själv har jag ett minne av att jag ramlade av hästen där. Kul att prata gamla minnen med henne.


Det fanns gamla skolkartor och plancher och allt möjligt, dottern köpte en historisk karta över norden och en skolplanch med en igelkott och mullvad, kul.
Vi handlade så stora saker att vi fick lämna det och ta oss tillbaka när vi varit på Marieberg
 Man blir hungrig av att åka på loppisrunda. Buffén på restaurangen passade oss som är både vegetarianer och köttätare.

Maken passade på att köpa skor också där. När alla  var nöjda och mätta åkte vi tillbaka för att hämta kartor, plancher och mitt fina sybord som jag fyndade för 140 kr.


Vi var tillbaka i stugan vid 17.30.  
Dags att ta tag i mitt garn som jag kallfärgade i förrgår. Så länge behöver det inte ligga men det har ju spöregnat vetja! Nu är det tom upprepat, uppvindat och hänger på tork. Eftersom det är stickat med två trådar och färgat så inbillar jag mig att jag ska kunna sticka två likadana sockor av garnet.
21.30 slutar dagen som jag började, halvliggande i soffan med ena ögat på tv,n och det andra på datorn. Händerna däremot är på stickorna ärm nr 2 är på ggr.

2 kommentarer:

  1. Godmorgon kollar in din EFIT

    /Annika

    SvaraRadera
  2. Vilket fantastiskt sybord! Ställ det väl synligt. =) Skolplanscher är ju bara så fina. Jag letar alltid efter sån, men det är sällan man ser dem. Har dock lyckats komma över några med stick- och virkbeskrivningar...
    /kram

    SvaraRadera