Sidorhttp://sinneskattenspyssel.blogspot.se/search/label/spinnrocken

lördag 21 januari 2012

städtips...

De engelska "städtanterna" gör rent hus med enkla rengöringsmedel.
Jag gillar verkligen att man undviker alla konstgjorda mystiska medel som vi köper för dyra pengar.

1 dl olivolja och 30 droppar citron är fantastiskt bra att göra rent trämöbler med, tvätta möblerna med trasa och blandningen, torka sedan bort överskottet i träets ådrings riktning.
Lortiga fönster med massa insekts avföring tar du bort genom att blanda1msk majsmjöl och en liter ljummet vatten tar bort smuts, torka efter med mirakeltrasa.

En halv citron som gnides in i mickron sätt på ugnen en liten stund, torka rent!
Ta en glasburk häll i vinäger och en liten droppe diskmedel, sätt på gladpack och gör lite hål i. där kommer flugorna att krypa ner och drunkna.


Hur får man bort en svettfläck på ett plagg? ta lite potatismjöl uppblandat i vatten lägg det på fläcken över natten, sen tvättar du plagget och då ska den förhoppningsvis bort.
Gamla beprövade husmoderstips.

2 kommentarer:

  1. Åh, men tack för de fina tipsen. Jag gillar inte heller starka medel, speciellt när det finns så bra enkla metoder.
    Jag har själv ett tips som jag brukar använda när jag rengör kylskåpet. Lägg en citron skuren i halvor i skåpet för att ta bort ev. lukt. Jag brukar låta den ligga en dag eller två, så är det en frisk doft i skåpet.

    SvaraRadera
  2. Tack för tipsen ! Ska genast skriva upp dom, ogillar starka medel med en massa konstiga kemikalieri.Synd att det inte finns någon bok med gamla enkla "husmorstips" om rengöring i :-)

    SvaraRadera