Sidorhttp://sinneskattenspyssel.blogspot.se/search/label/spinnrocken

lördag 1 januari 2011

sticka tofflor -söndagstemat

I höstas var vi på en semesterresa till Frankrike och som buss stickning började jag på en sjal i Wåhlsteds fantastiska tvåtrådiga ullgarn i färgen skimmer. Ett garn som jag har haft i mina gömmor sen i början av 90-talet, men den som spar han har. Nu har jag stickat färdigt och den blockas.

Hos fröken C har jag sett de lättstickade tofflorna som går snabbt och tovas i tvättmaskinen.
Otroligt billiga blir de också, jag köpte två hg filtgarn hos Kampes 5o kronor och det räcker till ett par till. De ska jag ändra lite på för jag vill ha dem lite högre och öppningen lite mindre. Jag lever på stor fot så jag stickade mina längre än vad fröken C föreslog. Bara att konstatera att de här tofflorna föder mersmak, så det kan bli måååånga gåbort presenter .

Nu när det är 2011 och min räknare passerade 8000 nu på morgonen, så tar vi nya kreativa tag, vill ni vara med så lägg in ert bidrag här hos mig. Tryck på add your link och följ instruktionerna. Så ofta som jag tänkt från början har jag insett att det inte finns intresse för , men emellanåt så kommer det upp här.4 kommentarer:

 1. Hej!
  Jag ska försöka hänga på ditt söndagstema, men det är inte alltid jag har något att visa och ibland fungerar inte min blogger så jag kan ladda upp några bilder.
  Men idag är jag med.
  //Anne-Lie

  SvaraRadera
 2. vad vill du ha med som man gör? ska det bara vara stickat eller vad räknas? vill ju gärna vara med :) tycker det är en kul grej Kram Suss

  SvaraRadera
 3. Sparat garn är bra garn, för det kan man alltid sticka med senare! ;)
  Eleanor känns inte så smal faktiskt, utan är faktiskt riktigt skön. Den blir tämligen stretchig tack vare spetsmönstret. Bild kommer senare idag! :)
  Jag såg förresten att Anna som har bloggen Annas Garndrömmar hade gjort en variant av Eleanor, men en öppning i sidan så det blir som en kombination mellan krage och sjal. Väldigt fin!
  http://www.garndrommar.se/2010/12/12/min-resestickning-ar-nu-blockad-och-anvandbar/

  SvaraRadera