Sidorhttp://sinneskattenspyssel.blogspot.se/search/label/spinnrocken

onsdag 21 september 2011

Lilla stickväskan

Klipp till 5 fyrkanter 16,5 gånger 16,5 cm i det du vill ha som yttertyg och fem stycken lika stora bitar i fodertyget. Till det långa handtaget behöver du en bit 35 gånger 5,5 cm i yttertyg och lika i fodertyget. Sen behövs det till det korta handtaget 15 gånger 5,5 cm i yttertyg och fodertyget.

Sy ihop de fem lika stora bitarna så att du har en fyrkant (utan lock), gör lika med fodertyget. Du har nu två lika väskdelar. Sy handtagen och vänd dem, nåla på det långa på ena kortsidan och det andra på motsvarande kortsida. Handtagen skall nålas så att du kan sy ihop det två väskdelarna räta mot räta och lämna en bit så att du kan vända allt. sy en sömn från rätan , som samtidigt syr ihop hålet.
Trä det långa handtaget genom det korta och sätt väskan med garnet i på armen, nu kan du gå och sticka och när du vill vila från stickningen så stoppar du det påbörjade stickningen och stickor i väskan.

2 kommentarer:

  1. Ser fram emot att få väskan i brevlådan. Den är jättefin.
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Jättefina vinster. Vad roligt att du vill vara med. Jag lägger till dig i gruppen om jag får ditt namn. Har tyvärr inte hittat någon funktion för att lägga till utan att bli vänner så jag kommer skicka en vänförfrågan också. Du kan maila mig på dessiand@hotmail.com.

    SvaraRadera