Sidorhttp://sinneskattenspyssel.blogspot.se/search/label/spinnrocken

onsdag 25 augusti 2010

kantarell torkning

ISkogens guld , kantareller i mängder finns det i naturen. Om man bara tar på rätt sorts "ögon", och det hade vi i går kväll. När vi satt där på varsin sida av köksbordet och borstade och petade då är man ganska nöjd. Nu står ca 6 liter kantareller på tork i sin ställning på köksbordet. Gott att ha i vinter.

6 kommentarer:

 1. Visst blir man lycklig av alla kantareller man hittar i skogen. En liten fråga, varför torkar du dom, vd använder du dem till sen??
  Kram Anne-Lie

  SvaraRadera
 2. En till som är nyfiken.... varför torkar du dem? Och vad använder du dem till sen? Vi brukar torka trattkantareller. Det är gott att smula ner i köttfärssåsen, köttbullesåsen med mera... "Vanliga" kantareller brukar vi förvälla och frysa i påsar.
  HA en bra dag!

  SvaraRadera
 3. Gudars vad jag saknar detta med att plocka svamp... Att kunna strosa runt i skogen... Vissa saker tar man så för givet. Men jag ska banne mig ta min krycka och gå en liten sväng hade jag tänkt! Man får inte ge sig...

  SvaraRadera
 4. Deilig å ha til vinterbruk:)

  SvaraRadera
 5. Lycklig blir man över kantareller...hade turen hinna plocka en hel del i norr! Gott , gott ....

  SvaraRadera
 6. Vilken rikedom med så mycket svamp!Skogens "skafferi" är verkligen generöst.
  du undrade hur man startar ett stickcafé. Det är inte svårt. Har du några likasinnade vänner, kan du föreslå att ni ska börja träffas för att sticka/virka t.ex. en gång/vecka. Man kan också kolla med något studieförbund om de har stickcaféer på gång. Det finns många sätt, hopas att du hittar något som passar. Det är en trivsam form av gemenskap. Lycka till!
  Maria

  SvaraRadera