Sidorhttp://sinneskattenspyssel.blogspot.se/search/label/spinnrocken

onsdag 22 juli 2015

Fika hos Mandelmans, det gör jag gärna om

 En lördag i slutat av juni när vi var i Skåne, åkte vi till Simrishamn och njöt av den fantastiska naturen som finns där. Jag har längtat efter att besöka Mandelmans sen han var med på TV i trädgårdfredag. Jag gillade hans naturliga stil i programmet. När vi parkerade bilen så möts vi av ett växthus bland träden.
 Jag minns att "fru" Mandelman använde fårull till att täcka med, och uppenbarligen var det ett givande projekt för här ligger det. Och hur snyggt är inte det!
 När man strosar omkring i deras trädgård möts man av allt möjligt skojigt. Här bland buskarna fanns ett lite insektshotell.
 Naturligtvis så fanns det vatten på ägorna och där simmade det stora karpar, men att se dom på bild, blir lurigt. Men båten syns bra ellerhur!
 Fullt med höns i olika färger finns det men av någon anledning tog jag ingen bild av dom. Men grisen låg där och gottade sig. Det var två stycken stora rackare.
 Mera trolskt vatten,bland alla olika trädsorter.
 och där kom han då allas vår Mandelman precis som han var i TV. På gården finns en liten butik där man kan köpa grönsaker och annat. När vi var inne i den så stod han i kassan och skrattade lika gott som på TV-
 Grönsaksodlingar så långt ögat nådde.
 I det andra stora växthuset kunde man fika, och det gjorde vi. och vem fanns inte där, mitt allra nyaste lilla barnbarn Betty och hennes pappa. Att fikat var mumsigt gjorde upplevelsen där ännu skönare.
 Minikivi växte i mängder i taket, det var skoj för oss att se hur det kan se ut. I vårt växthus växer det så det knakar men inga frukter.
Vill ni komma till ett varmt ombonat mysigt ställe, som känns lite halvbohemiskt, då tycker jag ni ska åka dit. Jag kommer garanterat att komma tillbaka, ett ställe att tanka energi på.

1 kommentar:

  1. Jag och syster Yster med gubbs var där för några år sedan.
    Härligt ställe! =)

    SvaraRadera