Sidorhttp://sinneskattenspyssel.blogspot.se/search/label/spinnrocken

tisdag 12 augusti 2014

Lidköping en liten stad som är helt ljuvlig

Den lilla staden som ligger vid Vänern det är Lidköping det. Staden delas av en å säger jag som inte är född här. Men vore jag född här skulle jag säga älven? det ni.... Och i och med det så befinner man sig i "gamlestan" eller "nyestan" och precis som på alla andra ställen så ska man ju bo på rätt ställe, och enligt min infödda man är det gamlestan som gäller. När man passerar torgbron och går in mot torget så ser man den här fina färgklicken till cykel, som faktiskt får stå där och ingen har förstört den.

 Varje lördag är det torghandel och nu snackar vi torghandel, man går man ur huse för att gå till torget. Där träffar man bekanta och "tjötar" med varandra, handlar frukt ,grönsaker och allt möjligt.
 På torget står Magnus Gabriel Dela Gardies jaktslott, där finns ett café och på andra sidan turistbyrån. Det händer en hel del på det här torget, bilden är från när veteranmarschen passerade Lidköping på sin väg upp mot Örebro.

Går man vidare och in på tvärgatorna hittar man små mysiga affärer, ex Sixten där nostalgin flödar.
Nu borde jag ha en bild från Röstrand också men det har jag inte! men åk till den lilla fina staden, jag lovar att ni blir inte besvikna.

2 kommentarer:

  1. Tack för ett underbart inlägg. Blir så glad när jag ser bilden på den invirkade cykeln,härligt kreativt och inspirerande.

    SvaraRadera
  2. Den cykeln såg jag också i somras då vi åkte igenom och stannade vid torget.... Fantastiskt hantverk!

    SvaraRadera