Sidorhttp://sinneskattenspyssel.blogspot.se/search/label/spinnrocken

måndag 31 december 2012

Om några timmar är det är det ett nytt år

Det är ju populärt att skriva en nyårs krönika och här kommer min nedbantade variant.
Vilket år säger jag bara, precis som alla andra år har detta varit händelserikt.
En liten bebis har sett dagens ljus i januari och jag blev för 6:e ggr bonusmormor.
I februari var jag och min väninna Vonna till Herrljunga. Tantkofta hade tagit sina koffertar fulla med underbara garner och packade upp dem för oss, att vi dessutom lärde oss att stickade uppifrån och ner koftor var bonus!
Under våren gick min äldsta dotter och jag en kurs i tovning på ullakademin i Årjäng. Fantastiskt skoj, som jag gärna skulle göra fler ggr om det inte var så långt bort. Underbara tovnings kompisar som var så inspirerande.
Min dotter öppnade affär i Malmö i maj,där hon säljer sin egen och andras design. Där har jag varit och hjälp till. Nu syr jag barnkläder till hennes affär, det är skoj det. Jag har ju själv haft ett skrädderi och affär en ggr, så nu känns det lite som att uppleva en del av det igen.

Sommaren bjöd också på en underbar upplevelse Erica min dotter tog mig med på Thåström, en av mina idoler sen många år. Att se honom live var otroligt. Anna Ternheim var förband och hon var en ny bekantskap som jag verkligen gillar.


 I juli var jag på Hallagården i Närke och lärde mig spinna. Annoska kom och hade som tur med några av sina små smäckra spinnrockar som vi fick låna. Jag hade gjort ett "fynd" på second hand här i Götene, en spinnrock för 150 kr, som hon sågade.....men min svåger har fixat den så nu går den fint! sen att jag inte spinner så mycket det är knappast spinnrockens fel.

Oktober var det dags för det "heliga" stickeventet i Habo, den "sekten" kan man bara inte missa! Den får man energi av så det räcker till nästa år! Syskonen Carin och Anna och deras barn ser till att vi sticknördar kan tjattra och sticka tillsammans.


Dagen innan pignstafton åkte vi direkt efter jobbet de 13 milen till stugan för att njuta av en skön helg. Under kvällen upptäckte vi att det brann i proppskåpet och en elektriker kom och hjälpte oss så vi kunde få igång kyl o frys och lite till där. Vi hade änglavakt som var där,vakna och såg det i tid, så det inte brann ner.
Under hösten har vi fått alla elledningar utbytta och ett fräscht elsystem, skönt!
Juli firade vi syrrans 60 års kalas med dunder och brak vid stugan. Året har även varit fyllt av sorg och begravning.
Med andra ord ett år som varit fylld av LIVET!
Nu ser jag fram emot ett inspirerande nytt 2013.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar