Sidorhttp://sinneskattenspyssel.blogspot.se/search/label/spinnrocken

lördag 11 februari 2012

Mina första tovade alster

 En del av det jag gjorde på första delen av ullkursen på Kyrkeruds folkhögskola i Årjäng. provlappar med tryck och olika stygn.
Vi har tillgång till kardmaskiner ,både hand och eldrivna. Den handvevade använde jag mig av för jag hade en del pälsull med mig. Fick också in rätta tagen till mina handkardor, vet i sjutton hur jag gjorde förut, men fastnade hela tiden.
 Vi fick i uppdrag att tova 5 gr, 10 gr, 20gr, 40gr i A3 format, det var inte helt lätt att få till den storleken. Det är ett ypperligt sätt för att känna och se skillnaden. Själv har jag tidigare tänkt tovat som ganska stadigt och lite "hårt" nu vet jag att det behöver det inte vara. Bilden här är 5 gr pälsull i A3 som jag håller mot fönstret.
Den här ullbiten är också mot fönstret och här har jag använt ca 20 gr handkardad pälsull och tryckt silkscreen i svart.
Den biten är ca 40 g maskinkardad färdigköpt ull i vitt, betydligt "stabbigare" trycket är samma , men blir verkligen olika beroende på vad det trycks på.

Nu är vår hemuppgift att göra något bruksföremål eller kanske fönsterprydnad av det vi redan gjort  om vi behöver eller vill så ska vi tova mer.
Jag ska karda mer ull för jag ska göra ett datorskydd till min nya dator. Men  vad det ska bli av det tunna tovade måste jag klura på.
Men såld på tovat det är jag!

2 kommentarer:

 1. Men gu' vilken spännande kurs! I Årjäng...! Det måste jag googla på och se vad det är......
  Vilken skillnad det var på bilderna!
  Snyggt - mycket snyggt!  ahaaa du hade sett bilderna...vad bra!

  SvaraRadera
 2. Tjusigt! Tänk vad vi kan sen ;)

  SvaraRadera